Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

Svařené víno

1 chem. neošetř. citron
2 pomeranče
1 ½ l tělnatého červeného vína
5 hřebíčků
9 jalovčinek
9 zrnek pepře
2 svitky skořice
150 g hnědého cukru
200 cl rumu

Citrony a pomeranče omyjeme v horké vodě a osušíme. Z citronu oloupeme kůru a plod nakrájíme na plátky. Pomeranče okrájíme až na čistou dužinu a rovněž je nakrájíme na plátky.

Červené víno nalijeme do velkého hrnce a vložíme do něj citrónovou kůru a plátky citrónu, plátky pomeranče, hřebíček, jalovec pepř a skořici. Víno s přísadami svaříme, poté odstavíme ze sporáku a necháme asi 10 min. táhnout. Přimícháme cukr a rum a nápoj přecedíme do sklenic. Svařené víno ozdobíme do sklenic. Svařené víno ozdobíme plátkem citrónu a ještě horké podáváme.



 
 

Napiš komentář