Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

(pro 1 osobu)

200 g kapra
2 malé cibule
20 g másla
5 cl bílého vína
35 g žampionů (čerstvých hub)
5 cl šlehačky
kopr
cukr
½ citrónu
sůl
hladká mouka
citrónová šťáva

Kapr s houbami

Z porcí kapra odstraníme páteřní kost, vrchní část porcí nařízneme a do zářezů zasuneme dílky citrónu. Porce kapra osolíme a obalíme v mouce. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce kapra a dusíme za občasného podlévání vínem. Podušené porce vyjmeme, uložíme do tepla. Šťávu s houbami ochutíme šlehačkou, citrónovou šťávou, špetkou cukru, jemně usekaným koprem a ještě krátce povaříme. Porce kapra přelijeme omáčkou a podáváme s noky nebo vařenými brambory.



 
 

Napiš komentář