Do Vánoc 2021 zbývá:
 
 

250 g mandlí
250 g moučkového cukru
1 bílek
½ citronu
100 g čokolády
bavlnka k zavěšení na stromek

Spařené oloupané mandle umeleme a vypracujeme v těsto s moučkovým cukrem, bílkem a šťávou z citronu. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl zůstane bílý, do ostatních přimícháme čokoládu. Z hnědého těsta vytvoříme ořechové skořápky tak, že těsto vmáčkneme do formičky ve tvaru ořechu a vyklepneme. Z bílého těsta uděláme jádra, která vlepíme do každé půlky pomocí ušlehaného bílkového sněhu. Mezi obě poloviny oříšku vložíme červenou nebo bílou bavlnku a slepíme sněhem. Hotové cukroví se suší ve vlažné troubě.



 
 

Napiš komentář