Do Vánoc 2024 zbývá:
 
 

Budeme potřebovat:
Základ na věnec o průměru 20 cm (nejlépe ze sena – má krásnou zeleně ocelovou barvu), 4 nízké fialové svíčky (nejlépe s vůní levandule), 2 m saténové stuhy v barvě lila, 1,5m kroucené tmavofialové šňůrky, 4 perníkové ozdoby, 4 větvičky břečťanu s drobnými listy (lze nahradit buxusem nebo listy mahonie), 50 g světle modrého kokosového vlákna (koupíte v květinářstvích zaměřených na prodej suchých květin), 4 párátka (z obou stran zahrocená), 3m tenkého drátku, 4 ks vázacího drátu (dostanete v květinářství).

Postup:
Věnečkový základ pokryjeme po obvodu zeleným břečťanem a kokosovým vláknem a obojí připevníme tenkým drátkem. Stuhu rozstřihneme na 4 části, uvážeme z nich mašle a pomocí vázacího drátu je zapíchneme do věncového základu. Těsně vedle mašlí zabodneme párátka (lepší jsou pevná bambusová) a na ně napíchneme svíčky. Nyní celý věneček ovineme kroucenou šňůrkou a nakonec k němu v pravidelných (ale klidně i v nepravidelných ) rozestupech přivážeme perníkové ozdoby.

 

Na klasickou slaměnou podložku připevňujeme pomocí tavné pistole nejrůznější plody nasbírané v přírodě – od drobných kaštánků přes bukvice, žaludy až po klokočí. Některé ponechá v přírodním stavu, jiné pozlatí.

Při loupání jablek, kiwi či mandarinek krájejte slupky dokola a stočte je do tvaru růžiček, pak každou sepněte párátkem a nechte uschnout. Připravte si korpus věnečku z polystyrenu či slámy a s pomocí tavné pistole ho kolem dokola polepte slupkovými růžičkami. Na závěr připevněte čtyři svíčky.

Větvičku smrčku poskládáme do kruhu, podle potřeby svážeme tenkým drátkem a propleteme šlahouny břečťanu. Přidáme nasušené plátky pomeranče, snítky zlatého jmelí a čtyři bílé nebo červené svíčky.

Tento adventní věnec má základ tvarovaný ze silnějšího plátu těsta, ostatní části jsou vykrojené formičkami. Aby se opravdu šířila dokola medová vůně, položte na něj svíčky z včelího vosku.

věnceTento velký, srdíčkovo-svíčkový věneček je vytvořený tak, že může zdobit nejen vánoční, ale i svatební stůl. Čisté glazurované plochy dotvářejí jen stříbrné kuličky a na bocích srdíček začisťují bílé nebo stříbrné saténové stužky.

 

adv9

adv10

adv11Nemusíme mít nutně klasický adventní věnec. Hezky vypadají také čtyři stejné svícny se svíčkami, pokud je ozdobíme všemi atributy Vánoc: větvičkami jehličí s bohatě navázanými stuhami. Kolem svícnů rozložte vyleštěná panenská jablíčky a drobné vánoční ozdoby.

adv12



 
 

Napiš komentář