Do Vánoc 2025 zbývá:
 
 

recepty39

500 g filé z tresky
60 g mrkve
60 g celeru
100 g majonézy
2 lžíce bílého jogurtu
ocet
sůl
mletý bílý pepř
1 lžička hořčice
worcesterská omáčka
citron
paprikový lusk na ozdobu

 

Filé vložíme do oselené a octem mírně okyselené vody a při mírném vru ponecháme 12 minut. Vyjmeme, necháme okapat a nožem co nejjemněji nakrájíme, či spíše rozmělníme. Syrovou mrkev a celer očistíme, nastrouháme na jemné nudličky a přimícháme k rybě. Majonézu smícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem, hořčicí a worcesterskou omáčkou, případně ještě zakápneme citronem. Promícháme ji s filé a zeleninou a necháme v chladu alespoň hodinu rozležet. Mažeme na plátky veky a zdobíme dílky citronu a proužky paprikových lusků.



 
 

Napiš komentář